De Jonge komt afspraken met de LHV niet na

De LHV maakt zich grote zorgen om de huisartsen in de acute zorg. Minister de Jonge heeft besloten niet te zorgen dat huisartsen in januari kunnen worden gevaccineerd, ondanks de afspraken die de LHV hierover met VWS had gemaakt.

Dinsdag 12 januari jl. werd bekend dat huisartsen toch even moeten wachten voor de vaccinatie tegen Covid-19. Ook in het Kamerdebat op woensdag 13 januari bleek minister De Jonge niet tot inkeer te komen. De LHV benadrukt dat het belangrijk is dat huisartsen zelf ook worden ingeënt om veilig hun werk te kunnen blijven doen. “De minister laat de kans liggen om snel de huisartsen in de frontlinie te beschermen en daarmee ook de verzekering dat een grote groep kwetsbare patiënten op hun huisarts kan blijven rekenen.” volgens LHV-voorzitter Ella Kalsbeek.

Het bestuur van de LHV heeft een officiële brief gestuurd naar de minister, waarin de afspraken nogmaals worden aangehaald.

Meer hierover of de brief aan de minister lezen? Dat kan hier!