Oud-huisarts gaat aan de slag als doktersassistent

Soms hoor je van die bijzondere verhalen, dit is er zo’n één! Oud-huisarts, van 72 jaar, gaat aan de slag als doktersassistent. Thieu Heijltjes vertelt hoe hij wordt ingewerkt als doktersassistent.

Juist nu, in de Coronatijd, is er een groot tekort aan mensen in de zorg: artsen, verpleegkundigen en ook doktersassistenten. Gelukkig springen veel gepensioneerden in, al is dat maar voor een paar uur of paar dagen per week. Zo ook oud-huisarts Thieu Heijltjes. In het artikel van MedischOndernemen vertelt hij over hoe hij werd benaderd om te helpen toen de nood hoog was.

Al zat Thieu sinds zijn pensioen niet stil, hij heeft zich omgeschoold naar relatietherapeut en coach, lijft hij arts in hart en nieren. ‘Thieu, zou je ons niet kunnen helpen op de functiekamer? Er zijn drie assistentes uitgevallen. We moeten spreekuren gaan afzeggen.’ En zo geschiedde!

Het kostte Thieu nog geen halve dag om in te worden ingewerkt als doktersassistent. Eenmaal ingelogd in het Huisarts Informatie Systeem (HIS) kon hij vrij snel de weg weer vinden. Hij ging aan de slag met registreren, declareren en een nieuwe afspraken maken. Maar ook injecties geven, hechtingen verwijderen, wratjes behandelen, 24-uurs bloedruk checken, ECG-maken en nog veel meer. En niet geheel onbelangrijk: Met iedereen een praatje maken! Al mag hij zich dan geen arts meer noemen, hij blijft het wel voor de rest van zijn leven.

Fijn dat er  mensen met kennis en ervaring zijn die de helpende hand toesteken nu de nood zo hoog is!

Het hele interview lezen? Je leest het hier!